User Rating: 5 / 5

Kovo 1 d. pirmos ir ketvirtos klasių mokiniai su mokytojomis vyko į Jono Basanavičiaus gimtinę, Ožkabalių kaime. Ten dalyvavo edukaciniame užsiėmime ,,Keptuvėj čirška, burnoj tirpsta…“. Programos metu mokiniai buvo supažindinti su XIX–XX a. sandūros Sūduvos valstiečių maisto gaminimo papročiais, prietarais, tradicijomis. Savo sumanumą jie parodė atpažindami įvairius grūdus bei buities rakandus, mindami mįsles. Sužinojo, kad ,,razaviniai“ blynai – tai iš vieno malimo grūdų kepami blynai – tamsūs ir labai sotūs. Smagiausia programos dalis – blynų tešlos maišymas, didžiulėje keptuvėje kepami „razavi“ blynai. Malonumas buvo degustuoti blynus pagal to laiko tradicijas – laikant blyną ranka ir merkiant į pasirinktus dažinius – grietinės, kopūstų, morkų, varškės, įvairių uogienių ir kt. Smagiai pabėgioję J. Basanavičiaus vaikystės takeliais, linksmi ir sotūs sugrįžo namo.

Pradinių klasių mokytojos D.Simanavičienė ir D.Kazlauskienė

0
0
0
s2smodern